Een ideale moestuinbak bestellen - Makkelijke Moestuin
MM moestuinbak moestuinbak bestellen

Een echte Makkelijke Moestuinbak bestellen?
 

Deze bak is vanaf nu in de webshop te koop. Samen met andere bakken die je naar eigen wens kan samenstellen!
 


Dé ideale moestuinbak bestellen voor je eigen Makkelijke Moestuin?

Daar krijg ik heel veel vragen over. Hoewel ik in mijn boek precies uitleg hoe je zo'n bak kan maken willen veel mensen toch graag een kant en klare bak. 

We zijn dan ook heel hard bezig geweest om een oplossing te zoeken en voerden heftige onderhandelingen met fabrikanten die ze kunnen maken. 

Heftig omdat we behoorlijk wat eisen stellen maar tegelijkertijd niet te veel willen betalen.


Goed nieuws!

We hebben een timmerfabriek gevonden die precies de door ons gewenste moestuinbakken voor ons maakt:

  • van duurzaam, stevig hout (3 cm dik!)
  • mooi glad afgewerkt
  • makkelijk zelf te monteren (zonder speciaal gereedschap)
  • naar wens samen te stellen: afmeting, bodem, poten, wielen, klimrek voor planten,
  • desgewenst compleet met raster, anti-worteldoek, Makkelijke Moestuinmix en compost

Eigenlijk zijn deze bakken gemaakt met het oog op scholen en instellingen; heel stevig en duurzaam. Daarom zijn ze niet te vergelijken met de bakken die je bij het tuincentrum kan kopen.

Omdat ik zelf altijd liever iets koop van goede kwaliteit en dat lang meegaat (in plaats van dat je het na korte tijd bij de vuilnisbak kan zetten), kan ik me voorstellen dat jij ook de mogelijkheid wilt hebben om zo'n bak te kopen.

En het allermooiste is dat we zelfs bij je thuis afleveren.
 

"Elk voordeel heb ze nadeel"

Je snapt wel dat er wat tijd overheen ging om alles te organiseren.

Zo heeft het hout een tijd liggen drogen. Vers hout trekt namelijk snel krom. Nu wordt het in de timmerfabriek geschaaft en worden de bakken geproduceerd.

De klimrekken en rasters worden ook gemaakt, de distributie is zo goed als opgezet, enz. enz. (Nooit gedacht dat ik me met dit soort dingen zou gaan bezighouden toen ik 6 jaar geleden met mijn site begon!)

Kortom; het is een hoop geregel en zoals bij ieder nieuw project gaat er altijd wel iets mis en duurt langer dan verwacht. Zo heeft de boot uit China die de koppelstukken voor het klimrek levert vertraging opgelopen en was en duurde het drogen van het hout langer dan ingepland.

Maar ik ben superblij dat we de bakken vanaf eind maart / begin april 2014 kunnen gaan leveren.

Dat is iets later dan we hoopten maar ik beloof je; de bakken zijn echt super mooi. Meer dan waard om op te wachten. En eerlijk gezegd is het naar mijn mening ruim op tijd. Begin april is vroeg genoeg om te starten met je moestuintje; die paar weken dat je later begint maakt echt niet veel uit omdat het dan waarschijnlijk ook allemaal sneller groeit.

Bovendien is de kans op mooi weer dan ook groter. En wat is nu lekkerder dan in het zonnetje met zaadjes en plantjes bezig te zijn?


Proefmodel
 

En dit is dan een van de demo-bakken. Super mooi toch?

We hebben 'm meteen maar gevuld en er wat plantjes ingezet. Voor de show natuurlijk!

Want deze bak pik ik meteen in. Ik haal 'm leeg en 'm mee naar Groningen: die komt op mijn balkon te staan!


Nu bestellen is straks geleverd worden

Inmiddels staan de bakken in de shop en kunnen ze besteld worden. Bas en Cor - de programmeurs van de webshop - hebben iets heel moois van de shop gemaakt. Zodat je zelf je bak kan samenstellen en meteen kan zien hoe het eruit komt te zien. 

Eind maart komen alle bakken die we nu besteld hebben op de lokatie te liggen van waar ze verzonden worden. Inmiddels zijn er al een aantal scholen die we gaan leveren en de eerste bestellingen komen ook al binnen.

We hebben zo meteen een aardige voorraad maar omdat het totale productietraject dus vrij lang duurt zal het - als we hierdoor heen zijn - best weer een poosje duren voor we weer een nieuwe voorraad hebben.

(Als je dus dit voorjaar een van onze bakken in je tuin of op je balkon wilt hebben is het verstandig om niet te lang te wachten met bestellen.)


Prijzen en afmetingen

Hieronder een overzichtje met de prijzen en afmetingen van de bakken. Dan weet je wat je kan verwachten. 

Er zijn ook nog superstevige klimrekken voor de groentes bij te leveren; dan ben je dus in een keer klaar. 

De bakken worden, compleet met mix en al, bij je thuis afgeleverd. Dat gaat per vrachtvervoer op pallets. Vervoer (binnen Nederland m.u.v. de eilanden) van 1-2 complete bakken kost € 50,-, van 3-4 bakken € 75,- en vanaf 5 bakken: € 100,- incl. 21% BTW. Voor Belgie rekenen we € 25,- toeslag per zending.
 

Duurzaam en eenmalig

Wij maken uitsluitend gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Zowel de moestuinbakken als de Makkelijke Moestuinmix gaan daardoor minimaal 7 jaar mee. Je investering is dus eenmalig. 

(Ik krijg wel eens de opmerking dat onze bakken en de mix vrij prijzig zijn. Maar dat trekt men meteen in als ze de bakken eenmaal gezien hebben en horen dat je de MM-mix niet hoeft te vervangen.

Met deze bakken denk ik dat dat nóg meer het geval zal zijn. Iedereen zal het er over eens kan zijn dat je bakken van deze kwaliteit echt niet goedkoper kan maken, tenzij je gaat inleveren op de houtsoort, de afwerking, de constructie en de dikte van het hout. En dat wilden we juist net niet!)