MM moestuinbak moestuinbak bestellen

Een echte Makkelijke Moestuinbak bestellen?

Deze bak is vanaf nu in de webshop te koop. Samen met andere bakken die je naar eigen wens kan samenstellen!
 


Dé ideale moestuinbak bestellen voor je eigen Makkelijke Moestuin?

Daar krijg ik heel veel vragen over. Hoewel ik in mijn boek precies uitleg hoe je zo'n bak kan maken willen veel mensen toch graag een kant en klare bak. 

We zijn dan ook heel hard bezig geweest om een oplossing te zoeken en voerden heftige onderhandelingen met fabrikanten die ze kunnen maken. 

Heftig omdat we behoorlijk wat eisen stellen maar tegelijkertijd niet te veel willen betalen.


Goed nieuws!

We hebben een timmerfabriek gevonden die precies de door ons gewenste moestuinbakken voor ons maakt:

  • van duurzaam, stevig hout (3 cm dik!)
  • mooi glad afgewerkt
  • makkelijk zelf te monteren (zonder speciaal gereedschap)
  • inclusief raster en anti-worteldoek
  • desgewenst compleet met Makkelijke Moestuinmix en compost
  • naar wens samen te stellen: afmeting, bodem, poten, wielen, klimrek voor planten,

Eigenlijk zijn deze bakken gemaakt met het oog op scholen en instellingen; heel stevig en duurzaam. Daarom zijn ze niet te vergelijken met de bakken die je bij het tuincentrum kan kopen.

Omdat ik zelf altijd liever iets koop van goede kwaliteit en dat lang meegaat (in plaats van dat je het na korte tijd bij de vuilnisbak kan zetten), kan ik me voorstellen dat jij ook de mogelijkheid wilt hebben om zo'n bak te kopen.

En het allermooiste is dat we ze zelfs bij je thuis laten afleveren.
 

"Elk voordeel heb ze nadeel"

Je snapt wel dat er wat tijd overheen ging om alles te organiseren.

Zo heeft het Douglashout een tijd liggen drogen. Vers hout trekt namelijk snel krom. Na het drogen werd het in de timmerfabriek geschaaft en werden de bakken geproduceerd.

De klimrekken en rasters werden ook gemaakt, de distributie is opgezet, enz. enz. (Nooit gedacht dat ik me met dit soort dingen zou gaan bezighouden toen ik 6 jaar geleden met mijn site begon!)

Kortom; het was een hoop geregel en zoals bij ieder nieuw project ging er van alles mis en duurde langer dan verwacht. Zo had de boot uit China die de koppelstukken voor het klimrek leverde vertraging opgelopen en duurde het drogen van het hout langer dan ingepland.

Maar ik ben superblij dat we de bakken nu kunnen leveren.
 


Proefmodel
 

En dit is dan een van de eerste bakken. Super mooi toch?

We hebben 'm meteen maar gevuld en er wat plantjes ingezet. Voor de show natuurlijk!

Want deze bak pik ik meteen in. Ik haal 'm leeg en 'm mee naar Groningen: die komt op mijn balkon te staan!


Snelle levering

Inmiddels staan de bakken in de shop en kunnen ze besteld worden.

Ze liggen op de lokatie van waar ze verzonden worden. Als je vandaag bestelt kunnen we heel snel leveren; als je het vóór 11 uur 's ochtends doet kan het vaak al de volgende (werk)dag!

Een flink aantal bakken zijn al geleverd, er zijn al een aantal scholen aan de slag gegaan en er is zelfs een zorginstelling waar een groep van 45 bejaarden heel veel plezier beleven aan hun Makkelijke Moestuinbakken!

We hebben een aardige voorraad maar omdat het totale productietraject dus vrij lang duurt zal het - als we hierdoor heen zijn - best weer een poosje duren voor we weer een nieuwe voorraad hebben.
 

Bestellen en leveren

In de shop kan je je ideale moestuinbak samenstellen. 

Bas en Cor - de programmeurs van de webshop - hebben iets heel moois van de shop gemaakt. Je kan daar zelf je bak samenstellen en meteen zien hoe het eruit komt te zien. 

De bakken worden, (eventueel compleet met mix en al), bij je thuis afgeleverd. Dat gaat per vrachtvervoer op pallets. Vervoer (binnen Nederland m.u.v. de eilanden) van 1-2 complete bakken kost € 50,-, van 3-4 bakken € 75,- en vanaf 5 bakken: € 100,- incl. 21% BTW. Voor Belgie rekenen we € 25,- toeslag per zending.

Inmiddels zijn er ook een aantal verkooppunten waar je de bakken kunt bestellen. Ook zij maken kosten om de bakken bij hun thuis te krijgen maar rekenen toch veel minder dan de prijs van een coplete pallet. Vaak ben je dan rond de € 15,- aan extra kosten kwijt. Dat scheelt toch aanzienlijk!
 

Duurzaam - en wat je kan verwachten

Wij maken uitsluitend gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Zowel de moestuinbakken als de Makkelijke Moestuinmix gaan daardoor minimaal 7 jaar mee. Je investering is dus eenmalig. 

Omdat het Douglashout van de bak en de bodem onbewerkt is zal het vrij snel vergrijzen. Ik vind dat erg mooi maar als je de origenele kleur wilt houden zal je de bak moeten lakken of insmeren met olie.

Hoe goed en dik het hout ook is: het zal op den duur toch (langzaam!) vergaan. Minder snel dan vuren of grenen maar na een paar jaar zal je wel zien dat het hout wordt aangetast doordat het voortdurend in meer of mindere mate vochtig is. Ook is niet te voorkomen dat het hout door het vocht gaat werken; soms trekken de planken een beetje krom. Dat komt vooral omdat de planken aan de binnenkant door de MM-mix voortdurend vochtig zijn en aan de buitenkant wisselend. Dit geeft niets, de bak zal er niet minder door worden.

Waar het op neerkomt: Douglashout is nu eenmaal geen tropisch hardhout (en zelfs dat zal op den duur minder worden). Dus als je een bak wilt die precies zo uit blijft zien als dat je hem aanschaft en echt eindeloos meegaat, dan kan je beter voor een stenen bak gaan ;-)

(Ik krijg wel eens de opmerking dat onze bakken en de mix vrij prijzig zijn. Maar dat trekt men meteen in als ze de bakken eenmaal gezien hebben en horen dat je de MM-mix niet hoeft te vervangen.

Met deze bakken denk ik dat dat nóg meer het geval zal zijn. Iedereen zal het er over eens kan zijn dat je bakken van deze kwaliteit echt niet goedkoper kan maken, tenzij je gaat inleveren op de houtsoort, de afwerking, de constructie en de dikte van het hout. En dat wilden we juist net niet!)