Stappenplan 13/21

Aan de slag!


Oke, je hebt besloten dat je een Makkelijke Moestuin wilt. Top!

In het vorige deel hoe het werkt heb ik je verteld waarom de MM zo makkelijk is, welke materialen we gebruiken en waarom, en hoe het hele systeem in elkaar zit.

Ook weet je nu waarom je in een Makkelijke Moestuin al dat tijdrovende werk van een gewone moestuin niet hoeft te doen, én heb ik je uitgelegd waarom het niet zo'n goed idee is om half-half aan de gang te gaan, met materialen en info die je her en der vandaan haalt.

Want ik heb het niet over zomaar een bak waar je drie plantjes in zet. Nee, de Makkelijke Moestuin gaat over een échte moestuin met écht succes.

Hier laat ik zien hoe je zo'n Makkelijke Moestuin opzet, zo snel mogelijk daarmee aan de slag gaat, wat je daar voor nodig hebt en wanneer je dat het beste kan doen.

Dit is wat je wilt bereiken:

Een echte Makkelijke Moestuin bak

Jouw eigen Makkelijke Moestuin

Op de volgende pagina's kijken we eerst naar jouw situatie: wanneer kan je het beste beginnen en waar heb je een goede plek waar je groentes het goed kunnen doen. Hoeveel ruimte heb je? Begin je klein of ga je het meteen wat groter aanpakken en hoeveel bakken heb je daarvoor nodig?

Ben je daar eenmaal uit, dan is het tijd om jouw moestuin op te zetten.

Ik laat je zien hoe je dat doet, wat je daarvoor nodig hebt, en waar je die spullen vandaan haalt. Dat kan bij mij, maar hoeft niet; veel kan je ook zelf maken. Ook dat laat ik je zien.

Heb je er al zin in?

Mooi, dan beginnen we bij het begin. En wanneer je dat het beste kan doen, dat beginnen ;-)

Wanneer beginnen met je moestuin