overig

Thuiswedstrijd deel 2: de keuken in!

Deze keer gaat het om wat je moestuinbak opbrengt en wat je daarvan maakt. Want groentes verbouwen doe je niet alleen om de leuk, maar ook om de oogst.
Lees verder

seizoen technieken

Eind mei: oogsten en voeding aanvullen

Eind mei: groentes die de grond uit schieten en leeg-geoogste moestuinvakken. Hoe maak je de Makkelijke Moestuinmix weer klaar voor de volgende ronde?
Lees verder

overig

Uitslag van de Thuiswedstrijd 🌻📷 🌱🎥🐝🙋

Dit voorjaar hielden we de eerste Thuiswedstrijd - in verband met het verplichte thuis blijven door het Corona virus. Wie zijn de gelukkige prijswinnaars?
Lees verder

seizoen

Een Makkelijke Moestuin beginnen in mei? Geen probleem 🙂

Starten met een Makkelijke Moestuin kan bijna het hele jaar, maar mei is zelfs fantastisch: lekker weer, alles groeit snel en binnen no-time oogst je.
Lees verder

seizoen technieken

Hoe hou je voor-gezaaide plantjes goed op de vensterbank?

Voorgezaaide moestuinplantjes hebben binnenshuis 3 dingen nodig: véél zonlicht, de juiste temperatuur, en genoeg voeding - maar niet te veel.
Lees verder

kruiden

Kruiden kweken in potten of moestuinbak

Kruiden in de Makkelijke Moestuin? Jazeker, die doen het daar hartstikke goed. En zijn veel lekkerder dan de kasgeteelde kruiden uit de supermarkt.
Lees verder

kinderen

Een moestuin voor kinderen?

Kinderen vinden een moestuintje hartstikke leuk. Hoe zet je ‘m op, wat zijn makkelijke groentes en hoe blijft het leuk? Tips en tricks.
Lees verder

seizoen

Wanneer beginnen met een moestuin?

Moet je persé aan het begin van het jaar starten met je moestuin? Nee, dat geldt niet voor een Makkelijke Moestuin. Daarmee beginnen kan het hele jaar door.
Lees verder

Moestuintips in je mailbox

Mail van Makkelijke Moestuin