seizoen

groentes

Juli: tomaat, courgette en komkommer

In de Makkelijke Moestuin groeien de zomergroentes nu lekker hard. Tips voor je courgettes, tomaten en komkommers: voor extra veel oogst.
Lees verder

technieken

seizoen

Je moestuinbak en op vakantie

Hoe overleeft je moestuinbak de weken dat je op vakantie bent? Tips over wat je vooraf kan doen om de schade te beperken.
Lees verder

technieken

seizoen

Eind mei: oogsten en voeding aanvullen

Eind mei: groentes die de grond uit schieten en leeg-geoogste moestuinvakken. Hoe maak je de Makkelijke Moestuinmix weer klaar voor de volgende ronde?
Lees verder

seizoen

Moestuin beginnen in mei

Kan je in mei nog starten met een moestuin? Ja, doen! Mei is geweldig: mooi weer, alles knalt de grond uit en binnen no-time heb je je eerste oogst :-)
Lees verder

technieken

seizoen

Wat is voorzaaien, wanneer doe je dat, en heeft het zin?

Door nu binnen voor te zaaien zet je straks mooie plantjes in je tuin. Dat lijkt logisch maar is het vaak niet. De zin en onzin van voorzaaien.
Lees verder

seizoen

Een muts voor je moestuinbak

Ken je ‘m al - de moestuinmuts? Die verlengt het seizoen: eerder beginnen en langer doorgaan. Door de elastieken band zet je ‘m makkelijk op en af.
Lees verder

seizoen

toepassingen

Mijn Makkelijke Moestuin winterbak

Een koude bak of winterbak gebruik je om zelfs in de winter ❄️ nog groen te oogsten. Maak 'm zelf: met een Makkelijke Moestuinbak.
Lees verder

seizoen

groentes

Groentes die tegen kou kunnen

Welke groentes moet je in oogsten vóór de eerste nachtvorst, en welke kunnen daar heel goed tegen? Een oktoberrondje door de tuin.
Lees verder

Moestuintips in je mailbox

Mail van Makkelijke Moestuin