Blog


20 September 2017

Zelf zaden oogsten

Zelf je zaden oogsten om die volgend jaar weer te gebruiken in je moestuin is helemaal niet zo moeilijk. Ik laat je hier zien hoe je dat doet.

Lees verder →

technieken groentes

Ook in de MM moet je water geven. Maar door dat slim te doen gebruik je tot 80% minder water dan in een gewone moestuin.

Lees verder →

technieken

Hoe overleeft je moestuinbak de weken dat je op vakantie bent? Tips over wat je vooraf kan doen om de schade te beperken.

Lees verder →

technieken seizoen

Eind mei: groentes schieten de grond uit, de eerste vakken komen vrij en kunnen opnieuw ingezaaid worden. Tijd voor compost aanvullen en andere klusjes.

Lees verder →

seizoen technieken

Hoe kweek je sterke aardbeienplantjes en oogst je de grootste aardbeien uit je Moestuinbak? Tips van Jelle - en hoe je het niet moet doen ;-)

Lees verder →

technieken fruit

Zomergroentes zoals tomaten kunnen niet tegen kou en mogen pas na half mei naar buiten. Laat eerst de zaailingen afharden: wennen aan de buitenlucht.

Lees verder →

seizoen technieken

Voorzaaien van courgette, pompoen en komkommer op vermiculiet gaat super makkelijk: schoon, altijd de juiste vochtigheid en uitstekend resultaat!

Lees verder →

technieken

Aardbeien kweek ik in de Makkelijke Moestuin in een speciale aardbeienbak. Zo zijn ze makkelijk te verzorgen en te beschermen.

Lees verder →

technieken fruit