Een schooltuin of een moestuin voor kinderen


Kinderen vinden tuinieren hartstikke leuk en al helemaal als ze het op school kunnen doen. Wat mij betreft mag dus elke basisschool een schooltuin!

Op het internet staan prachtige foto's van succesvolle schooltuinen en ik kan me heel goed voorstellen dat veel scholen er ook mee willen beginnen.

Maar ik kan me ook voorstellen dat het bestuur en de leerkrachten ook heel wat 'beren op de weg' zien - zoals mijn vader zou zeggen.

En niet onterecht.

Een schooltuin brengt heel veel extra werk met zich mee en de meeste mensen denken dat tuinieren voor kinderen gewoon veel te moeilijk is.

Ik denk daar heel anders over en ben ervan overtuigd dat een moestuin voor elk kind en elke school haalbaar is.

De Makkelijke Moestuin op scholen

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer belangstelling van scholen om ook met een moestuin aan de gang te gaan.

Ik werk daar graag aan mee, want volgens mij is eer maar één manier waarop je écht succesvol een moestuin op school kan maken: en dat is op mijn manier!

De moestuinbakken die ik in de shop verkoop, zijn zelfs speciaal ontwikkeld voor scholen en instellingen: ze zijn extra stevig en - om de woorden van onze favoriete timmerman te gebruiken - 'hufterproof'.

Voor de scholen heb ik een aantal pagina's geschreven over de Makkelijke Moestuin.

Klik hier door om erover te lezen.

Delen? Graag!

Als laatste: hoe meer mensen op de hoogte zijn van dit project, hoe groter de kans dat veel scholen hun schoolplein groener gaan maken en dat de kinderen met een moestuintje aan de slag kunnen.

Hoort zegt het voort dus: vertel zoveel mogelijk mensen waar ik mee bezig ben en stuur ze naar mijn site of Facebookpagina.

Alvast super bedankt!