Onderwerpen

Tijdelijk witte zakken Makkelijke Moestuin Mix

Een succesvolle Makkelijke Moestuin staat of valt met de MM-mix.

Want als je in bakken werkt van ongeveer 20 cm diep en die vervolgens propvol met groentes zet, dan heb je een aardemix nodig die je planten alles geeft wat ze nodig hebben.

Propvolle moestuinbakken krijg je alleen voor elkaar met de Makkelijke Moestuinmix
Propvolle moestuinbak

De enige aardemix die daar speciaal voor gemaakt is, is die van ons. Want die zit vol natuurlijke voeding, is lekker luchtig en houdt goed vocht vast: precies waar planten van houden. Bovendien kan je 鈥榤 eindeloos in je bak laten zitten en is hij fijn om in te werken.

Er zijn al duizenden mensen die onze mix gebruiken - zowel MM-ers als anderen - en allemaal zijn ze even enthousiast.


Saaie witte zakken

Dat enthousiasme bleek zelfs z贸 groot dat onze voorraad razendsnel slonk. Veel sneller dan verwacht.

Op dit moment - eind februari 2019 - is de folie van de oude zakken op. De folie van de nieuwe zakken komt pas eind maart.

Daarom verpakken we de nieuwe mix tijdelijk in witte zakken. Het kan dus zijn dat jij die krijgt als jij bij ons een bestelling doet. Of ze tegenkomt bij een verkooppunt.

Witte zakken met Makkelijke Moestuin Mix


'Nieuwe' formule

Tegelijkertijd gaan we in op een grote wens, want MM-ers gaven aan dat ze het aanvullen met compost lastig vinden

Maar weinig mensen maken dat zelf, en de compost die je kan kopen is 贸f niet geschikt, 贸f vervuild met metalen, plastic en onkruidzaad. Bovendien zit er zelden voldoende voeding in. Onze Supercompost lostte dat probleem wel op, maar die bracht weer andere problemen met zich mee. Compost is zwaar en daardoor lastig en duur om te verzenden en lang niet alle verkooppunten verkopen ze.聽

Daarom stopten we met de productie en bedachten een alternatief, Voor de mensen die zelf geen compost maken of Supercompost kunnen vinden.

De Makkelijke Moestuinmix is een klein beetje aangepast. Uiteraard is hij nog even goed - en op sommige vlakken zelfs beter. Zo zitten er bijvoorbeeld m茅茅r vezels in en ook nog wat kleine stukjes houtschors waardoor ie lang niet zoveel in elkaar zakt als voorheen.

Daarom kan je 'm aanvullen met een zak nieuwe mix.

Gelukkig hebben we de prijs hetzelfde kunnen houden: 10 euro. Wel is de inhoud van de zakken nu 40 liter i.p.v. de 45 liter van de oude zak. Maar omdat de mix nu veerkrachtiger is, heb je nog steeds hetzelfde aantal zakken nodig: 7 zakken voor een bak met 16 vakken.


Hoe zit dat met de voeding - die zat toch in de compost?

Ook dat is opgelost. Want de grootste expert op dat gebied maakte - speciaal voor onze Makkelijke Moestuinmix - een geheel organische en langwerkende voeding.

Pak Makkelijke Moestuin voeding

We noemen het MM-Supervoeding en je gebruikt het zo:

Oogst je tijdens het seizoen een vak leeg, dan meng je daar een schepje MM-voeding door. V贸贸r je er weer wat anders in zet.

Vul je in het voorjaar je bak weer aan met nieuwe mix, dan voeg je gelijk extra voeding toe. Superhandig en zo gedaan.

De mix en de voeding bestel je makkelijk in de shop of haal je af bij een verkooppunt.

Let op: de voeding is pas vanaf 5 maart leverbaar.


Wat doe je met 鈥榦ude鈥 MM-mix en Supercompost?

Gebruiken natuurlijk. Die mix is hartstikke goed, net als de Supercompost. Wij mogen dan door onze voorraad heen zijn, bij de verkooppunten kom je ze vast nog wel tegen.

Dat we nu nieuwe zakken maken, betekent zeker niet dat de 'oude' mix opeens minder goed is. Die is en blijft nog steeds geweldig.

Succes!

Moestuintips in je mailbox

Mail van Makkelijke Moestuin