Onderwerpen

De MM-methode op school

Mijn boeken en de informatie en fimpjes op deze site, geven al veel uitleg over de Makkelijke Moestuin methode en de do’s en don’ts die daarbij komen kijken.


Iedereen op een lijn

Het is belangrijk dat iedereen die te maken krijgt met de schooltuin weet wat de Makkelijke Moestuin inhoudt. Dat is niet moeilijk en ook niet ingewikkeld. Maar iedereen moet wel even weten hoe een Makkelijke Moestuin werkt.


Workshop

Kinderen van de hoogste groep zijn al snel in staat om een soort workshop te geven aan de jongere kinderen of zelfs aan de leerkrachten.

Er is nog een reden om deze 'workshop' te promoten. Want om een kind blijvend enthousiast te houden zijn de eerste succesvolle ervaringen met een moestuin heel belangrijk.

Werken met de MM-methode garandeert succes: mits je het 100% toepast. Helaas zien we nog wel eens dat de methode verwatert door allerlei tegenstrijdige adviezen van bijvoorbeeld ouders.

Daarom is het heel belangrijk dat iedereen weet wat de MM-methode inhoudt en waarom je doet wat je doet. Sommige dingen zijn nu eenmaal echt anders dan in een gewone moestuin.

Ook de boeken zijn een fantastisch hulpmiddel:


De Makkelijke Moestuin

Boek de Makkelijke Moestuin

Het boek ‘De Makkelijke Moestuin’ is de perfecte handleiding voor de MM-methode. Het is leuk om te lezen en elke volwassene die betrokken is bij de schooltuin zou dat eigenlijk moeten doen.

De schrijfstijl is laagdrempelig en daarom ook geschikt voor de kinderen uit de hoogste groepen.

Het boek beschrijft niet alleen de methode maar geeft ook antwoord op vragen die bij beginnende moestuinders omhoog komen. Bovendien is het door de zaaikalender en de vele tips een prima naslagwerk.


Het Makkelijke Moestuinboek voor kinderen

Het grote Makkelijke Moestuinboek voor kinderen

Het grote Makkelijke Moestuinboek voor kinderen is geschreven om kinderen van 7-10 jaar enthousiast te maken voor het kweken van hun eigen groentes. Ze worden samen met 2 leeftijdsgenootjes meegenomen in Jelle’s speurtocht naar de ideale - en vooral makkelijkste - manier om groentes te kweken.

Met de beschrijvingen in Jelle's tuinschrift kunnen ze zelfstandig groentes zaaien, planten en oogsten.

We gebruikten een lettertype dat ontwikkeld is voor dyslectische kinderen. Speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Omdat er veel illustraties in staan, zal het boek ook jongere kinderen aanspreken. Hoewel die uiteraard meer begeleiding nodig zullen hebben.

Bij afname van minimaal 10 boeken geven we een flinke boekhandelskorting.


Gratis Makkelijke Moestuin app

Veel scholen gebruiken inmiddels onze Makkelijke Moestuin app. Daarmee kunnen de kinderen hun eigen plantjes bijhouden, vanaf het zaadje tot aan de oogst.

Makkelijke Moestuin app wordt ook op scholen gebruikt

Sinds dit jaar kan je zelfs met een hele klas een account aanmaken en daarmee de tuintjes bijhouden.

Lees meer over de app.


De juiste materialen

Het succes van de Makkelijke Moestuin hangt voor een groot deel af van het gebruik van het juiste materiaal.

Daarom leveren we ze zelf.

In de shop vind je complete bakken, Makkelijke Moestuinmix, zaden en meer. Alles is perfect op elkaar afgestemd en werkt naadloos samen met de app.

Naar de shop

Bij afname van grote hoeveelheden geven we voor scholen een flinke korting. Neem daarvoor even contact op met Robbin, die kan je er alles over vertellen.

Tot snel!

Moestuintips in je mailbox

Mail van Makkelijke Moestuin