Onderwerpen

de Makkelijke Moestuin voor scholen

De Makkelijke Moestuin is dé leukste, dé makkelijkste en dé efficiëntste methode om kinderen op een speelse manier te leren hoe ze hun eigen (biologische) groentes zaaien, verzorgen en oogsten. En vooral: hoe lekker die groentes zijn!

De Makkelijke Moestuin op scholen

Met de materialen en de werkwijze van de Makkelijke moestuin zet je binnen no-time een schooltuin neer met alleen maar voordelen. Want al het tijdrovende werk dat bij een normale moestuin komt kijken (grond bewerken, onkruid wieden en eindeloos onderhoud) is er niet of nauwelijks.

Oudere kinderen kunnen meteen en vrijwel zelfstandig aan de slag met zaaien, planten en oogsten: precies die dingen waarom je een schoolmoestuin wilt hebben. Met een beetje begeleiding kunnen ook de jongste groepen snel aan het werk want tuinieren met de Makkelijke Moestuin is - letterlijk - kinderspel!

Mijn missie

Al een paar jaar heb ik een missie: ik wil kinderen gezond(er) laten opgroeien. Ik zie helaas te veel kinderen om me heen die niet gezond eten, geen groentes lusten en nauwelijks buiten spelen.

Volgens een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid krijgt slechts 1% van de kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groentes binnen:

Percentage kinderen (7 tot en met 18 jaar) dat voldoet aan de Richtlijnen Goede Voeding volgens VCP 2007-2010 (Bron: Van Rossum et al., 2011).

Moet je voorstellen: dat is slechts 1 op de 100! Hoog tijd dat daar verandering in komt. Daarom is het een van mijn grote passies om zoveel mogelijk kinderen aan het moestuinieren te krijgen:

De Makkelijke Moestuin voor Gezondere Kinderen

Ik ga je er alles over vertellen. Als je de pijlen volgt lees je mijn hele plan.

Eerst vertel ik je wie ik ben en waarom ik het zo belangrijk vind dat er weer zoveel mogelijk schooltuintjes komen.

Wie is Jelle?

Moestuintips in je mailbox

Mail van Makkelijke Moestuin